110% ökad omsättning med ny webb och ads

Webbplats och Google Ads

Vemdalen Catering ville stärka sin verksamhet utanför Vemdalen och anlitade Internetmedia i jakten på nya kunder.

Vemdalen Catering
Vemdalen Catering
Vemdalen Catering

Ett varumärke stärks och nya kunder strömmar in

En webbplats som skapar intryck med tydlig CTA

För att kunna hitta och attrahera nya kunder behöver webbplatsen, som blir själva navet i verksamheten, skapa en känsla hos besökaren som övertygar om att det är just deras tjänster de vill åt. Genom att med stora bilder på genuin matlagning från länet och med kocken Peter Dahlbäck i centrum kan vi skapa den trovärdighet och de intryck som gör att besökaren klickar sig vidare. 

Sökmotorannonsering och konverteringsspårning

För att driva trafik till webben har vi byggt upp kampanjer för sökmotorannonsering via Google Ads. Hela kampanjen vilar på två funktioner. Den ena funktionen är att stärka verksamheten i Vemdalen och den andra hitta nya kunder i framförallt Östersund. Vi byggde därför upp två separata kampanjer, en för Östersund och en för Vemdalen med annonser inriktade på de tjänster som erbjuds.

Genom att med Google Analytics spåra konverteringar har vi kunnat identifiera deras kundmålgrupper i de olika kampanjerna och med den informationen finjusterat annonser för att tilltala dessa och på så sätt få in fler beställningar via webben.

För att få så hög lönsamhet för kunden som möjligt på kampanjerna har vi arbetat med effektiv budgivning som baseras på målgruppens konverteringsfrekvens. På så sätt blir annonserna mer lönsamma och effektiva. Win-win.

Vårt uppdrag

Idé och koncept, utveckling av responsiv webbplats och sökmotorannonsering

Projektgrupp

Johan Lindström, design och produktion • Kalle Brisland, utveckling • Peter Semb, digital rådgivning • Bella Johansson, sökmotorannonsering

Referensutlåtande

110% i omsättnings­ökning med halva bokslutsåret kvar

Vemdalen Catering bedriver verksamhet i Vemdalsområdet så har jag haft svårt att få övriga Jämtland att använda mina tjänster. Uppdraget som Internetmedia fick av mig var att hjälpa mig nå fler kunder i Jämtland/Härjedalen. Det har de verkligen lyckats med genom deras professionella arbete med hemsida, googlesökningar och även uppdateringar av hemsidan.

Nu når jag ut till fler kunder och har ökat min omsättning markant! Vemdalen Catering har ökat med 110 procent i omsättningsökning, och då är halva bokslutsåret kvar... Tack för hjälpen!!

Peter Dahlbäck
Vemdalen – Google Ads
Vemdalen Catering

Vill du också öka din omsättning?