Appen som du anpassar för dina behov

Apputveckling – Östersund kommun

Östersund kommun har många informations- och kontaktvägar – en av de är appen. Det som är extra spännande med appen är att kommunen själv uppdaterar och sköter informationen i AppAdmin, men även att du som appanvändare kan anpassa din egen app efter dina behov.

En flexibel mobilapplikation

Östersunds Kommun

Östersunds Kommun är en kommun med ca 55 000 st invånare. Under 2015 satsade kommunen på att skapa en app för att underlätta kommunikationen med befolkningen och vi på Internetmedia fick det ärofyllda uppdraget att utveckla den.

Snabba och enkla kontaktvägar

Internetmedia har i samarbete med kommunens kommunikationsavdelning tagit fram en strategi för hur appen ska fungera och hur invånaren ska interagera med appen. Den grafiska formen är byggd utifrån Östersund Kommuns grafiska profil.

Med Östersunds kommuns app får man pushnotiser direkt till sin telefon när det händer viktiga saker. Via appen kan man dessutom till exempel använda E-tjänster, lämna medborgarförslag, välja vilken avdelning hos Kundcenter man vill ringa till, få tillgång till skolmatsedel, nyheter och servicemeddelanden, samt mycket mer. Appen utgår från att användaren skall kunna anpassa appen efter sina egna behov med en enkel dra- och släppmetodik.

Med en app tar Östersunds Kommun bokstavligt talat klivet rakt ned i medborgarens ficka. Nyheter och viktig information direkt i telefonen via en app är effektivt för att skapa en långsiktig relation med medboragren och ett starkt varumärke. Med en mobilapplikation kan kommunen snabbt nå ut med information som medborgarna annars aktivt måste söka upp.

Mobilapp för Iphone och Android

Apputveckling medför vanligen ett ofta tungt uppdateringsarbete. För Östersunds kommun har vi på Internetmedia löst det genom att leverera vårt unika administrations­verktyg Site Server App Engine.

Applikationen finns för både Iphone och Android, och finns sedan 2016 att ladda ner i AppStore och Google Play.

Referensutlåtande

"Östersunds kommun var ute efter en enklare och mer avskalad kanal för direktkontakt med våra medborgare. Vi anlitade därför Internetmedia för att utveckla en mobilapp till oss, och vi är väldigt nöjda med slutresultatet. 

Internetmedia har varit fantastiskt serviceineriktade och lyhörda för att förverkliga våra önskemål och idéer, och företaget har både varit tydliga och drivande i arbetet, samtidigt som de varit väldigt flexibla för de förändringar som dykt upp under arbetets gång."

Linda Lignell, Kommunikatör med webbansvar, Östersunds kommun
 

Vårt uppdrag

Idé, design, utveckling av mobilapplikation för Iphone och Android.
Internetmedia sköten även drift och löpande underhåll av appen.

Projektgrupp

Kristina Orjala, projektledning • Johan Lindström, design • Anders Wickman, applikationsutveckling • Joakim Persson, säljare & digital rådgivare.

Har du en idé du vill förverkliga?